Villa Pozzo - selvstendig feriebolig

Noen ganger blir ord for fattige, og bilder langt fra beskrivende. Eiendommen Villa Pozzo i Toscana ligger idyllisk til blant olivenlunder og vinranker. Stedet er en perle.
Eiendommen har to villaer, for i alt 18 personer, og ligger fredelig til på en bakketopp med helt herlig utsikt over det toscanske landskapet. Eiendommen er stor og inngjerdet, slik at store og små kan kose seg.

Villa Pozzo ligger 1 km fra den lille landsbyen Pozzo della Chiana i Valdichiana (marked, butikker, restaurant og postkontor). Valdichiana er hovedfartsåren gjennom Toscana, og det er med andre ord lett å komme seg til de store byene. Fra villaen er det i underkant av 45 min til Arezzo, Cortona, Montepulciano og strendene ved Lago Trasimeno. Det er ca 1 time til Siena og Firenze. På naboeiendommen finner dere en vingård som tilbyr vinsmaking og omvisning. Ønsker man kokk for å lage middager kan det ordnes, eller kanskje et kokke-kurs i italiensk matkunst?

Pia som eier stedet snakker lite engelsk, men bidrar med alt dere måtte trenge.
Hun bor ikke på eiendommen, men kan kontaktes ved behov.
Villa A og B
Villa A og B
Hage med svømmebasseng
Hage med svømmebasseng

Villaene
På eiendommen finner dere to bygninger, den ene 150 m2 og den andre 200 m2.

Villa A inneholder i 1 et kjøkken, stor stue/spisestue, to dobbeltrom og bad med dusj.
I 2. et (på hagenivå ettersom bygget ligger i skråning) finnes en liten stue, utgang terrasse, garderobe, toalett og dobbeltrom. I øverste etasjen, med ankomst både innenfra og utenfra via utv. trapp er det dobbelt soverom med eget bad, og et tosengsrom med eget bad, totalt i villa A - 10 pers.

Villa B inneholder i 1. et en stor stue, spisestue, kombinert kjøkken med stor spiseplass., et dobbelt soverom og bad. I 2 et. er det 3 doble soverom med egne bad. Totalt i villa B - 8 personer.

Dette gir totalt 18 sengeplasser (9 dobbeltrom). I tillegg er det mulig med to ekstra oppredninger. Interiøret i villaene er litt gammelmodig, men svært velholdt. Begge husene har aircondition og er forøvrig godt utstyrt med bl.a. fryser, oppvaskmaskin, vaskemaskin, mikrobølgeovn, satellitt TV, strykejern etc.
Fasiliteter på eiendommen
  • Stor flislagt terrasse med spiseplass
  • Grill
  • Eget vaskerom
  • Badebasseng
  • Dusj og toalett i tilknytning til bassenget
  • Stor og velholdt hage med bordtennisbord, huskestativ og sklie.
Følgende tjenester kan i tillegg ordnes gjennom Tenuta Italia:
  • Kokk
  • Matlagingskurs
  • Vingårdsbesøk
  • Sykkel-leie
Avstander

Pozzo della Chiana 1 km
Strand 30 min
Arezzo 30 min
Cortona 40 min
Firenze (nord)/Siena (vest) 1 t
Pisa flyplass 2 t
Roma, Fiumicino flyplass 2 t 30 min
Pris
Villaene leies ut fra lørdag til lørdag og koster fra € 3830 i lavsesongen til € 4500 i høysesongen.
 
Vårt førsteinntrykk
Vårt første møte med Villa Pozzo og vertinnen Pia var en nydelig vårdag i april. Vi var klar over at stedet skulle være bra, men var ikke forberedt på den fantastiske utsikten som må oppleves. Er du ute etter klassisk toscansk landskap og kort vei til de fleste store attraksjonene i Toscana trenger du ikke lete lenger. Selve villaene var ikke helt vår stil, litt gammelmodige, men svært godt vedlikeholdt og absolutt fine. Eiendommen er stor og åpen mot landskapet rundt og bassengområdet stort og innbydende.
Pia er en veldig koselig gammel dame og selv om hun ikke snakker noe særlig engelsk, er det fullt mulig å gjøre seg forstått. Landsbyen Pozzo var også en positiv overraskelse. Den er ikke stor, men har alt du trenger.