Severdigheter Lago Bolsena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lago Bolsena (Bolsenasjøen) er kjent som den største og reneste vulkanske innsjøen i Europa. Det er mange badestrender med alle fasiliteter rundt sjøen og gode muligheter for fiske, sport, og andre vannaktiviteter. Sightseeing-båter legger ut fra småbåthavnen i Bolsena og tilbyr utflukter på sjøen, og en nærmere titt på de to øyene Bisentina og Martana.Bolsena
, om lag 6 km fra Remi, er en sjarmerende middelalderby med en imponerende borg (åpen for publikum), trivelige "piazzaer", flotte fontener, og en storartet strandpromenade langs innsjøen. Det finnes mange kaffe/vinbarer, bra restauranter, små butikker og gallerier, samt verksteder med utsalg av lokallaget brukskunst i keramikk og skinn. Bank, postkontor, apotek, og helsetjenester er også representert i landsbyen. Landsbymarked hver tirsdag.Montefiascone
, -hjembyen til Est!Est!!Est!!!-vinene ligger på en høyde ved Bolsenasjøen. I tillegg til en fantastisk utsikt over innsjøen har landsbyen et imponerende fort med parkanlegg, bygd som Pavens sommerresidens i det 13. århundret. Det finnes gågate med småbutikker i byens historiske sentrum, og alle typer forretninger rundt omkring landsbyen. På nedsiden av klippebyen er det fine sandstrender langs Bolsenasjøen samt gode friluftsrestauranter. Togstasjon med avganger til bl. Roma.
Marta and Capodimonte
ligger rett ved siden av hverandre vest for Bolsenasjøen. Landsbyene har hyggelig atmosfære med trange gater, lange strender og flotte havneområder. Det åttekantede byggverket Rocca Farnese fra det 16. århundret er bare en av severdighetene.

Langs stranden i Capodimonte ligger det små restauranter og kiosker slik at man kan innta lunsjen med utsikt over sjøen.
Orvieto
er en skjønn og typisk italiensk by, på en liten topp. Byen er kjent for sine arkitektoniske mesterverk, især "Duomo di Orvieto". I Orvieto finnes det veldig gode restauranter, og spesielle butikker med lokalprodusert vin og keramikk, samt mange eksklusive forretninger for mote og design. Besøkende kan parkere i garasjeanlegget innebygd i klippen som byen står på, for så å benytte rulletrappene direkte opp i historiske sentrum, eller man kan ta den skinnegående taubanen fra dalen opp til bysentrumet. Togstasjon med ekspresstog i alle retninger.
Civita di Bagnoreggio
"den døende by" er et forbløffende sted på toppen av en klippe. Landsbyen kan nåes kun ved å benytte en 300 m lang gangbro. Erosjon av det porøse jordsmonnet har ført til at ytterkantene av byen har rast ut, og på noen av de gamle steinhusene ute på kanten har flere av veggene rast ut i intet. Helt unik atmosfære og imponerende utsikt! Det er flere hyggelige barer og kafeer som tilbyr forfriskninger og lette måltider inne i landsbyen, og rett utenfor finnes kvalitetsrestauranter med strålende utsikt til "Civita".
Nær den sjarmerende byen Orte, finnes landsbyen med BomarzoParco dei Mostri ("Monsterparken"), en bortgjemt skatt vi absolutt anbefaler et besøk i. Mer enn 60 gigantiske steinskulpturer som framstiller monstre og mytiske skapninger utgjør det eventyrlig hageanlegget. Stedet ble skapt for å forbløffe dets besøkende, og var originalt dedikert av renessansekunstneren Pier Francesco Orsini til hans kone (som er kjent som elskerinne av pave Alexander VI...) etter hennes plutselige død i 1557.
Viterbo
er provinshovedstad, og har et elegant historisk sentrum med flott arkitektur, trivelige gågater, og mange bra spiseplasser. I utkanten av byen fines det både kjøpesentre og store butikker med enormt utvalg i italienske varer. "Terme dei Papi" -et romersk bad med varme mineralvannskilder ligger rett utenfor Viterbo by. Her finnes helårs, utendørs mineralvannsbasseng, spa, og en rekke tilbud innen skjønnhet, velvære og helsebehandling. Togstasjon med en rekke avganger finnes rett utenfor Viterbos bymurer.
Pitigliano
, kjent som Italias lille Jerusalem etter et blomstrende Jødisk miljø fra begynneslen av det 15. århundre (Synagoge åpen for bønn og besøk). Den Toscanske byen er prektig med spennende arkitektur på klippeformasjoner med grønne dalfører rundt om. Trange gater med utallige småbutikker, vinbarer og restauranter, og interessante historiske elementer.


Tarquinia
, den forhistoriske hovedstaden til Etruskerne, med oppsiktsvekkende godt bevarte funn fra livet i området fra det 9. til det 1. århundre f.Kr. Viktige severdigheter er området med 6000 Etrusker-graver, hundrevis av dem med eksepsjonelle veggmalerier; samt nasjonalgalleriet i et renessansepalass, med stor samling av arkeologiske funn. De etruskiske necropolisene (gravstedene) i Tarquinia og Cerveteri er oppført i UNESCOs verdensarvliste.


Rett nedenfor Tarquinia by ligger strandbyen Lido di Tarquinia, en typisk italiensk badeby med lange sandstrender langs Middelhavet.