Oliveto - vingård med gangavstand til San Gimignano

 
Oliveto er en koselig vingård beliggende rett utenfor en av Toscanas viktigste middelalderbyer, San Gimignano - byen med alle tårnene. Gården eies av Italias tredje største vinprodusent, så her har man mange muligheter til å se og lære om vin og vinproduksjon.

Man trenger likevel ikke være interessert i vin for å besøke gården. Den koselige hagen ligger vestvendt med utsikt over åser og vinranker. I hagen finner du det fine bassengområdet som er godt egnet for late sommerdager. På gården er det også grill og vaskemaskin som gjestene kan bruke, samt bord og stoler for utendørs måltider.
I byningen ved siden av leilighetene har familien en vinbar som selger gårdens egne viner, samt viner fra de andre gårdene i familiens eie.

600 meter fra gården ligger nærmeste matbutikk og 1 km unna er det både tennis- og fotballbane og mulighet for å leie sykler.

800 meter unna ligger San Gimignano, med massevis av butikker og restauranter. Bor du på Oliveto har du muligheten til å se denne sjarmerende byen etter at alle dagsturistene har reist - og vi kan love at det er en ganske annen opplevelse.

 
 
Aktiviteter
  • Basseng
  • Grill
  • Vinbar
  • Vinturer
  • Omvisning vinkjeller
Avstander
San Gimignano 800 meter
Volterra 35 min
Siena 50 min
Firenze (flyplass) 1 t
Kysten/strender 1 t 30 min
Pisa (flyplass) 1 t 30 min
Bologna (flyplass) 2 t
Roma/Fiumicino flyplass 3 t 30 min
Pris
I lav- og mellomsesongen er det mulig å ankomme/reise valgfrie dager (min 3 netter). I høysesongen er utleien fra lørdag til lørdag. En leilighet for 2 personer koster i lavsesong € 525 pr uke og i høysesongen € 896. En leilighet for 4 personer koster fra i lavsesongen € 1029 pr uke til høysesongen € 1820. Prisene varierer fra leilighet til leilighet. I tillegg kommer sluttvask på hhv. € 70 / € 90. Be om tilbud på perioden dere skal reise, tilbud og rabatter forekommer.
Leilighetene
Det er i alt 7 leiligheter på Oliveto, og alle er forskjellige både i størrelse og innredning. Se de forskjellige variantene her. Vi gjør oppmerksom på at sovesofaene kun er beregnet for barn (mindre enn 12 år).
Vårt førsteinntrykk
Vi er svært glade i San Gimignano som by, og gledet oss stort over å finne et fint sted som faktisk ligger i gangavstand. Oliveto ligger ikke langs hovedveien, men en mindre avstikker. Likevel var vi litt skeptiske til at huset ligger nære veien. Heldigvis viste deg seg at veien var lite trafikkert og at både hagen og bassengområdet lå på andre siden av eiendommen slik at det verken var støy eller utsikt til biler. Alt var bare fred og ro, vinranker og olivenlunder. Leilighetene var lyse og trivelige med god standard. Vinbaren er åpen om ettermiddagen og er et hyggelig sted å ta et lite glass vin, før man rusler i byens gater med langt færre turister enn på dagtid - det liker vi :o)