Campriano - liten økologisk vingård i Greve in Chianti

 
I høyden, rett over Greve in Chianti, 300 meter fra sentrum av byen, finner du den lille vingården Campriano. Vertskapet ønsker deg velkommen til familiens gamle bolighus.

Sommeren 2007 var restaureringen klar og resultatet var to koselige suiter, et dobbeltrom og en leilighet. På gården produseres det både økologisk vin og olivenolje, i tillegg til Mosto Cotto (les mer om dette under Mat ogdrikke). Bestefar lager skinker og salami som serveres til frokosten, og du kan prøvesmake alt gården kan tilby i gårdens vinkjeller.

Ettersom Campriano ligger i fjellsiden er det nivåforskjeller på tomten. Utenfor huset finnes det parasoller, stoler og bord. Bassengområdet er plassert øverst og har en helt fantastisk utsikt over Greve og de omkringliggende åsene. Her finnes også et grillområde med langbord og benker. Bassenget er åpent fra midten av mai til midten av september.

En pc med internett står plassert ved inngangen til boenhetene og kan fritt benyttes av gjestene.
 

Det er far og bestefar i familien som har stått for oppussingen av gjestehuset, og de har gjort en meget god jobb. Man merker at det er en familie som er sterkt knyttet til hverandre og til stedet de bor.

Mottoet er: Vår lykke er ikke frukten av hva vi vil ha, men å ville ha det vi har og allermest være de vi er.

Greve ligger i hjertet av vindistriktet Chianti og er et eldorado for vininteresserte. Byen har lenge vært hovedsete for distriktets vinhandel og det sies at Greve er den vakreste av Chiantibyene med Piazza G. Matteotti som sentralt midtpunkt.

Skal man på sightseeing til Firenze går det buss hver time.

Boenhetene
På Campriano er det kun fire boenheter;
en leilighet for 4 personer, 2 suiter for 2 personer og et dobbeltrom for 2 personer . I suitene er det også en dobbel sovesofa, som egner seg for både barn og voksne.
For de som bor i suitene og dobbeltrommet er frokosten inkludert. Den serveres i vinkjelleren og du kan velge mellom italiensk eller internasjonal frokost. Bor man i leilighet kan man bestille frokosten mot et tillegg i prisen.
Aktiviteter
  • Oppvarmet saltvannsbasseng
  • Omvisning på vingården
  • Grillplass
  • PC med internett
  • leie av sykler
  • Lunsjkurver kan bestilles
Avstand
Matbutikk 500 m
Restaurant 500 m
Panzano in Chianti 10 min
Castellina in Chianti 25 min
Firenze 30 min
Siena 50 min

Pris
Suitene koster € 130,- pr natt.
Frokost er inkludert.

Leiligheten koster € 250,- pr natt.
Frokost kan kjøpes mot tillegg.

Dobbeltrommet koster EUR 110 pr natt.
Frokost inkludert.

For alle enhetene er håndkleskift inkludert hver 3. dag og skift av sengetøy en gang i uken.

Minimum opphold 3 netter.

 
 
Vårt førsteinntrykk
Vi var overrasket over at avkjørselen opp til gården faktisk lå i sentrum av byen. Vi ble sluppet gjennom den elektriske porten og kjørte bratt oppover de 300 meterne til gården. Campriano er ingen stor gård, men er veldig koselig og har en helt fantastisk utsikt over byen og landskapet rundt. Ferieleiligheter ser ofte bra ut på bilder, og på Campriano gjør de det i virkeligheten også.
Vi fikk smake på gårdens produkter, og bestefars salami var helt utrolig god!