Arrangementer

Hvert år arrangeres det utallige konserter, turneringer, festivaler etc. i Italia.
Nedenfor følger et lite utvalg av noe av det Toscana og Umbria kan tilby.
Giostra del Saracino
På piazza Grande i Arezzo avholdes hvert år ridderturneringen Giostra del Saracino. Natt-turneringen (kvelden) avholdes 3. eller 4. helgen i juni og dagturneringen 1. helgen i september. Turneringen har aner tilbake til tidlig på 16.-tallet, og symboliserer de kristnes kamp mot saracenerne på 14. tallet. 8 riddere deltar, 2 fra hver av Arezzo's rivaliserende distrikt. Vinneren mottar en gyllen lanse som premie.

Ta med små og store riddere og besøk Arezzo, som forøvrig er en veldig sjarmerende middelalderby og hjertet av sølvsmykkeproduksjonen i Italia. VingårdenLupinari ligger bare 30 min fra Arezzo. Bor du hos oss, hjelper vi gjerne til med bestilling av billetter.
Tittel
Andrea Bocelli - Teatro del Silenzio
Hver sommer avholder Andrea Bocelli en konsert i sitt eget nabolag. Der har han bygget opp en egen utendørs arena, Teatro del Silenzio.

Andrea Bocelli er en levende legende og en av verdens fremste tenorer, og å kunne oppleve han på den toscanske landsbygda, er noe helt spesielt.
Vingården Selvino grenser til Andrea Bocelli's egen eiendom, og er en veldig koselig ramme rundt Italiaferien. På Selvino kan du slappe av å nyte den italienske landsbygda. Herfra er det kort vei til de fleste attraksjoner i Toscana.

Bor du hos oss, hjelper vi gjerne til med bestilling av billetter.

Il Palio di Siena - 2. juli og 16. august
To ganger hver sommer arrangeres det hesteløp på Il Campo, rådhusplassen i Siena. Løpet er opprinnelig til ære for Jomfru Maria, som skal ha vist seg i nærheten av de gamle husene som en gang ble eid av Provenzano Salvani. Med dette som bakgrunn ble det første hesteløpet arrangert allerede 16. august 1656.
Deltakerne i løpet er representanter for hver av Sienas bydeler (Contradas). Opprinnelig var det ca 59 bydeler, men i dag gjenstår bare 17, hvorav 10 deltar i løpet. Det løpes tre runder på plassen og den hesten (med eller uten rytter) som kommer først i mål er vinneren.

Bli med på en festdag uten like og bo 30 min fra byen på den herlige vingården Lupinari.
Tittel
Radda nel Bicchiere
"Radda i glasset" arrangeres den første helgen i juni hvert år. Her viser Radda's 20 vinprodusenter fram sin vin og det er vinsmaking fra tidlig til sent. De ulike utsalgene har stander i gatene og dette er en folkefest som snart har vært arrangert i 20 år. På kvelden arrangeres det blues- og jazzkonserter og de lokale restaurantene har spesiallagde menyer.

Flere av våre steder ligger i nærheten av Radda. Campriano ligger i nabobyen Greve in Chianti, bare 20 min unna og Lupinari ligger ca 30 min unna med bil.
Rassegna del Chianti Classico
Den andre helgen i september hvert år arrangeres det som ansees som den viktigste av Chianti Classico vinfestivalene. I år er det 14. gangen festivalen arrangeres. Den starter fredag kl 17 og pågår hele helgen. Festivalen foregår på torvet i Greve in Chianti, Piazza Matteotti. Du kjøper deg et glass fra Segretaria for ca € 7, og så kan du fritt smake deg igjennom de forskjellige vinbodene.

Hos oss kan du bo på Campriano, som ligger 300 m fra sentrum av byen. Camprianoer en liten og veldig koselig vingård. Her blir det fort fullt, så vær tidlig ute med bestillingen.
Tittel
Sagre del Tartufo
San Miniato er en koselig middelalderby og de tre siste helgene i november avholdes trøffelfestivalen Sagre del Tartufo. I åsene over byen er det spesielt god jord for hvit trøffel. Smak deg gjennom festivalen og lær litt om denne hyper-eksklusive soppen. Også her er det masse liv og røre, mye folk og mye moro.

45 min fra San Miniato finner du Selvino. En koselig olivengård og Toscana på sitt beste. Ta med deg noen gode venner og opplev en smaksrik høsttur i Toscana! Velger du samme helg som Sagre del Cinghiale slår man to fluer i et smekk. Selvino ligger på veien mellom Chianni og San Miniato. Ta kontakt med oss så gir vi deg et godt tilbud.
Eurochocolate Perugia
I midten av oktober går den internasjonale sjokoladefestivalen av stabelen i Perugia. Umbria, regionen Perugia ligger i er verdensberømt for sin sjokolade, og Perugia er i ferd med å bli verdens sjokoladehovedstad. Her kan man smake seg gjennom utallige sjokoladevarianter, samtidig som man kan hygge seg i Perugias gamleby. I løpet av festivalen deles det ut 190 tonn gratis sjokolade mmmmm.

Vi har flere steder som ligger i nærheten av Perugia. Et opphold på La Natura bidrar med både romantikk og gastronomi. Stedet ligger kun 25 min fra Perugia. Ønsker man heller et opphold med egen husholdning er Podere Gatto et godt alternativ.