Vinturer

Piemonte
Montalcino - Toscana
 
Valpolicella
Valdobbiadene
Italia lager noen av verdens beste viner, og vi gleder oss stort over å kunne presentere disse vinene og områdene de lages i for våre gjester. Vi tilbyr skreddersydde vinturer for små og store grupper i hele nord-Italia. I vakre landskap får man et innblikk i vinenes verden, og enten man kan mye eller lite fra før, er det alltid noe å lære.

Sammen med oss har vi dyktige vinskapere, sommelierer, guider, vingårder, restauranter, hoteller og sjåfører. Alle elsker de det de driver med og sammen gir vi dere vinturer med det lille ekstra. For oss er personlig service viktig. Gjestene våre skal føle seg godt ivaretatt og opplevelsene skal være gode minner for livet.

I tillegg til vin, kan turene kombineres med besøk til utsøkte små matprodusenter som ostegårder, sjokoladefabrikker, pølsemakere og hasselnøttgårder for å nevne noen. Vi kan også legge inn aktiviteter som tur med varmluftsballonger, Vespaer, sykkelturer eller gåturer i vakkert terreng.

Nedenfor følger en kort presentasjon av noen av områdene vi har turer til. Husk at alle turene våre er skreddersydde, så dere kan få akkurat den turen dere drømmer om.

Turene passer like godt for mindre som for større grupper (minimum 6 deltakere). Vi tilpasser alt slik at det best mulig passer med gruppens størrelse.

Ta kontakt for turforslag til deres tur.

Toscana

I Toscana lages mange av de mest kjente vinene i Italia. Gamle kjente vinområder som Chianti, Montalcino og Montepulciano og nye bekjentskap som Maremma.

Montalcino - Pienza - Montepulciano
Selv om dette området er viden kjent for sine gode viner, er det likevel kanskje den meste uberørte delen av Toscana. Vakker natur, hyggelige små byer og vingårder som lager ypperlige viner.

I Montalcino lages bl.a. vinen Brunello og i Montepulciano Vino Nobile. Vi tar dere med til noen av de kjente større vingårdene, men også til de mindre, som turister normalt ikke har tilgang til. Sammen med våre lokale medarbeidere lager vi en komplett tur til glede for sansene.

Mellom Montalcino og Montepulciano ligger byen Pienza. Her lager de nydelig Pecorino-ost, og dersom dere skulle ønske det har vi en meget morsom og annerledes ostegård vi gjerne tar dere med til.

Hva turen skal inneholde er opp til dere med vi kan sette sammen alt fra vingårdsbesøk og prøvesmakinger til kokkekurs, rideturer, kunstskoler, sightseeing i byene, sykkelturer og mye mye mer.

Se turforslag til Montalcino-Pienza-Montepulciano her.

Chianti

Her går turen til landskapet og området som er den italienske drømmen for mange. Bo midt i Chianti Classico-sonen, nyt herlig mat og besøk kjente vinslott som Castello di Brolio og smak på familien Ricasolis berømte viner. I tillegg til de større og kjente vingårdene har vi også mindre steder hvor vi møter vinbonden selv og får ta del i hans historie, kunnskap og lidenskap.


Kjente vinbyer som Greve, Radda, Gaiole og Castellina ligger som perler på en snor. Et besøk til Chianti Classico området kan også kombineres med tur vakre Firenze.


Piemonte

Regionen i Italia som produserer noen av verdens edleste viner og som i tillegg har et helt fantastisk kjøkken. Et opphold i Piemonte tar et naturlig utgangspunkt i vinområdet Langhe. Langhe er kjent for sine rullende åser og er hjemstedet til viner som Barolo og Barbaresco. Dagene kan brukes til å lære mye om disse vinene, på større velkjente vingårder og hos mindre kvalitetsprodusenter.

Kvelden kan med fordel brukes på regionens restauranter. Høy kvalitet på maten og fabelaktige viner, gjør restaurantbesøkene til noe helt spesielt. Vi tar deg gjerne med til byer som Alba og Asti, kjent for vin og mat. Skulle du ønske å lære mer om maten, har vi også en svært trivelig kokk som holder kokkekurs for oss. Stikkord for vinturene våre til Piemonte er: viner i verdensklasse, utsøkt mat, vakkert landskap, hasselnøtter, honning og (ikke minst) sjokolade.


Veneto - De 4 V'er

Regionen velkjent for sine historiske byer som Venezia, Verona og Vicenza, men også for vinområder som Valpolicella og Soave. Vi setter gjerne sammen en tur som kombinerer stedene nedenfor, og gjør turen til noe helt for seg selv.

Valpolicella
På en vintur til Valpolicella stifter du nærmere bekjentskap med viner som Amarone, Ripasso og dessertvinen Recioto. På en vakker gammel vingård fra 1200-tallet tar vi deg med på en historie tilbake i tid til Dante Alighieri og hans familie. Turen kan godt kombineres med besøk til en sjarmerende liten vingård ved Gardasjøen og også rundtur til stedene under.

Verona
I Veronas gamle by kan man besøke en annen vingårdsfamilie, og vandre rundt i byen som av mange ansees for å være en av verdens mest romantiske.

Valdobbiadene
Et av våre favorittsteder. En svært vakker dal hvor den italienske proseccoen kommer fra. Bostedet vårt ligger midt i dalen og er en liten perle. I gangavstand ligger to vingårder, begge med trivelige vertskap som tar dere med på omvisning og prøvesmaking.

Venezia
Avslutt turen med et kort, eller langt besøk til sjarmerende Venezia. Vår guide kan vise deg alle de store attraksjonene, men også de mindre kjente stedene som ligger litt unna de store hordene. Bostedene våre ligger sentralt plassert i byen, med gangavstand til alt, men uten behagelig unna folkemengden.Aktive turer
Kombinasjonen av herlig vin og god mat, blandet med turer på bena eller sykkelsetet blir stadig mer populært. Vi har turer for alle nivåer fra kosetur på bena eller med el-sykkel til krevende turer til områdets topper.
Emilia - Romagna

Selve regionen Emilia-Romagna er kanskje litt ukjent, men vi kan love deg at du kjenner godt til produktene som kommer herfra. Dette er hjemregionen til Parma-skinke, Parmesan, Spagetti Bolognese, Aceto Balsamico di Modena, Lamborghini, Ducati og Ferrari - for å nevne noen.

Vi kombinerer regionens mat og vin, sammen med motor, shopping og mye annet. Selvsagt er det du som bestemmer hvilke elementer som skal med i deres tur :-)