Podere Gatto - olivengård Todi (Umbria)

Høyt opp i åsen, 1,5 km utenfor en liten landsby, finner du Podere Gatto. Den herlige utsikten fra både bassengområdet, men også fra leilighetene er virkelig noe for seg selv. Mor og datter driver stedet sammen med god hjelp fra hundene og kattene på gården. Selv om de ikke bor i villaen, tar de godt vare på stedet. I villaens kjeller er de i full gang med å restaurere rommene som skal huse stedets restaurant. Denne er med andre ord ennå ikke ferdigstilt. Badebassenget ligger like nedenfor villaen og nås via trapper gjennom hagen.

Familien har bodd her i generasjoner og stoltheten over landsbyen og den jorden de dyrker er tydelig. Her finner du det ekte fredfylte livet som bare den Umbriske landsbygda kan by på.

Til tross for at dette er "langt ut på landet" er det kort vei til en rekke byer av historisk interesse som Assisi, Todi, Perugia, Spolento, Montefalco, Orvieto og Deruta.
Gården har egen produksjon av olivenolje og olivenlunden ligger rett nedenfor huset.
 
 

Leilighetene

Villaen rommer tre leiligheter for 4-6 personer. Alle er innredet med en blanding av gammelt og nytt, noe som gir en hyggelig og hjemmekoselig atomosfære.

De tre leilighetene har alle egen uteplass med fantastisk utsikt, to ligger på bakkeplan og en i 2. etasje. Totalt er det 14 sengeplasser og stedet egner seg ypperlig for 3 familier. De tre soverommene i den største leiligheten Belmonte leies til tider ut som bed & breakfast. Les mer om leilighetene her.
Aktiviteter
  • Svømmebasseng
  • Sykkelturer i området med mountain bikes (må leies).
Avstander

Collazzone 1,5 km
Perugia 40 min
Foligno 45 min
Assisi 50 min
Cortona 1 t
Arezzo 1 t 30 min
Siena 2 t
Pris
En leilighet for 4 personer koster fra € 550 i lavsesong til € 995 i høysesong for en uke fra lørdag til lørdag. Oppvarming kommer i tillegg (om vinteren). Rom m/frokost kan leies, be om tilbud.
 
Vårt førsteinntrykk
Vi ankom på en litt ruskete vårdag i det skumringen satte inn. Det var lite å se av utsikten, men vi fant oss dermed enda bedre til rette innendørs. Leilighetene er hjemmekoselige og soverommene store og lyse. Grunnet lite gjester ved vårt besøk, ble leiligheten Belmonte brukt som bed & breakfast og kaffe ble servert i leilighetens stue. Dagen etter var det herlig vær og utsikten akkurat slik vi hadde gledet oss til. Det er litt av hvert av firbente på gården, både hunder og katter. Kattene går fritt, men hundene holdes som regel i innhegning når det er gjester (spesielt barn). Ettersom stedet ikke er så stort, egner det seg perfekt til flere familier som reiser på tur sammen.